Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов на традиционен трансатлантически обмен в САЩ

Цветанов на традиционен трансатлантически обмен в САЩ

Цветан Цветанов присъства на традиционния годишен трансатлантически обмен между Международния републикански институт, Института "Хъдсън" и Центъра "Вилфрид Мартенс"в САЩ

През третия ден от посещението на заместник-председателя на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов в САЩ се състояха основните дискусии между представители на американски обществено-политически организации и европейски политици от семейството на Европейската народна партия (ЕНП) по въпроси на двустранното сътрудничество.

Цветанов е във Вашингтон, за да участва в традиционния годишен трансатлантически обмен между Международния републикански институт, Института "Хъдсън" и Центъра "Вилфрид Мартенс". Тазгодишната конференция е посветена на предстоящите президентски избори в САЩ и възможните политики на бъдещата американска администрация.

През деня бяха разисквани две основни теми - "Политиката на бъдещата американска администрация в Близкия Изток" и "Отношенията САЩ - ЕС - Русия". В дискусията от американска страна участваха представители на мозъчни тръстове и изследователски центрове, дейци от предизборните щабове на кандидат-президентите Марко Рубио и Доналд Тръмп, преподаватели от водещи университети във Вашингтон.

В своята встъпителна реч президентът и главен изпълнителен директор на Института "Хъдсън" Кенет Уайнстайн заяви, че евроатлантическото сътрудничество винаги е било основополагащо и жизнено важно за сигурността от двете страни на Атлантика. По думите му, не бива да се допуска това сътрудничество да бъде накърнено.

В последвалите дискусии по въпросите на Близкия Изток бяха изведени основните предизвикателства пред региона, както и възможни сценарии за разрешаване на сега съществуващите конфликти. Беше подчертана важността на трансатлантическата солидарност и необходимостта от противопоставяне на тезите на популистките и антисистемните партии. В рамките на дискусията бяха застъпени широк кръг от мнения и гледни точки.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе