Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Има потенциален риск от тероризъм у нас

Цветанов: Има потенциален риск от тероризъм у нас

"Не трябва да бъдем спокойни от това, което се случва в Турция, Белгия, Франция и Германия. От тази гледна точка наистина има потенциален риск (от тероризъм - бел.ред.), но няма нещо конкретно, което да води към други мерки". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в студиото на "Здравей, България" по Нова тв.

Зам.-председателят на партията коментира предстоящите президентски избори в страната. И уточни, че вариантите на ГЕРБ са няколко, но той и колегите му ще изчакат до септември, за да обявят своето решение. По думите му, партията отлага от тактическа гледна точка, за да стане ясна президентската двойка на БСП, но и за да може правителството и парламентът да работят по-спокойно.

"Знаете, че винаги, когато се обявят съответните кандидатури, започва и съответната негативна кампания. От тази гледна точка смятаме, че не е стратегическо сега да обявим кандидатурата", поясни той.

Относно отказа на Росен Плевнелиев да се кандидатира за още един мандат, той заяви: „Личното решение няма как да бъде коментирано. Нека той да даде отговор на този въпрос".

Цветанов коментира и стрелбата срещу Димитър Желязков в Слънчев бряг. На въпроса дали може да се приеме твърдението на прокуратурата, че Митьо Очите е жертва на престъпна група той заяви: „В конкретния случай може да излезе, че той е жертва". И изтъкна, че такива инциденти не стават за паркоместа.

Вижте повече от видеото на Нова тв:

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе