Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Няма координирана политика за бежанците

Цветанов: Няма координирана политика за бежанците

София. "Вече повече от 120 дена българските граждани продължават да протестират срещу управлението на БСП, ДПС и Атака, но правителството отказва да чуе гласа на хората и да си подаде оставката", това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с ръководителя на отдел „Централна, Източна и Югоизточна Европа, Кавказ и Централна Азия" във фондация „Ханс Зайдел" д-р Клаус Физингер. Цветанов добави още, че правителството няма и координирана политика по въпроса с бежанците в страната.

Според Цветанов правителството на Орешарски всеки ден доказва своята некомпетентност и неспособност да управлява страната. Затова ГЕРБ критикува слабостите на управляващите във всяка една секторна политика и ще продължи да внася вотове на недоверие за провала на правителството в управлението на държавата, подчерта още зам.-председателят на партията, информират от пресцентъра на ГЕРБ.

Цветан Цветанов и д-р Клаус Физингер обсъдиха и ситуацията около приема и настаняването на бежанците от Сирия в България. Цветанов информира представителя на фондация „Ханс Зайдел", че правителството, което управлява вече пет месеца, няма координирана политика по въпроса, а институциите работят при всякаква липса на координация.

"Бежанците се настаняват в централните части на големите градове, нямат осигурени нужните битови условия, не е осигурена достатъчна охрана в районите на настаняване, местните власти в лицето на кметовете и общинските съвети не са информирани за предстоящо настаняване на бежанци в техните региони. Пример за това е намерението за предстоящо закриване на школите за обучение на полицейски служители в Казанлък и Варна, които са финансирани със средства от Германия, фондовете на Европейската комисия и републиканския бюджет. Всичко това показва неподготвеността на правителството за адекватни действия спрямо бежанската вълна, която достигна страната ни", коментира още Цветанов.

Д-р Клаус Физингер и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обсъдиха възможностите за организиране в началото на 2014 г. на тристранна среща между българската и турската страна с посредничеството на Бавария за укрепване на взаимодействието между граничните власти по охраната и сигурността на външните граници на ЕС. Двамата обсъдиха и предстоящата програма за съвместни мероприятия с фондация „Ханс Зайдел" през 2014 г. Основен акцент в събитията ще бъдат национални кръгли маси по отделните секторни политики с експерти от ГЕРБ, неправителствени организации и външни лектори от Германия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе