Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Борисов и Цветанов извън борбата за президент (ОБЗОР)

Борисов и Цветанов извън борбата за президент (ОБЗОР)

Генералът спрял Флоров за ДАИ

Премиерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за президент. В изборната битка няма да се включи и заместникът му в партията Цветан Цветанов. Това обяви самият Борисов, като отново напомни, че в ГЕРБ ще обсъждат темата "президентски избори" след юни.

"Цветанов няма как да е кандидат-президент на ГЕРБ, защото просто няма да бъде избран, веднъж, и втори път, той тежи на мястото си, където е в момента", посочи министър-председателят. И той не иска да влезе в надпреварата за "Дондуков" 2 с обяснението - "не бих хвърлил държавата в такава криза - изведнъж да се фръцна и да започнат избори или борби за власт". "Както аз няма да бъда кандидат-президент на ГЕРБ, така и той (Цветанов - б.р.) няма да бъде кандидат-президент на ГЕРБ", заяви още веднъж Борисов.

Думите му потвърди и председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-шеф на партията Цветан Цветанов. "Премиерът и аз не се разглеждаме като кандидати, защото екипната работа трябва да се утвърди и да се докажем като изградена системна партия", обясни Цветанов.

Няма защитен човек в ГЕРБ или в държавата. Ако някой е извършил престъпления, то той ще си носи отговорността за това, увери вчера в Пловдив премиерът по повод разкритата корупция в ДАИ. На въпрос кой е назначил вече уволнения шеф на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов Борисов се зарече, че той не участва в тези решения.

"Стотици назначения са направени в държавата през годините. Всеки министър може да потвърди, че за нито един пост в министерство аз не съм се намесил да дам човек. Във всички министерства е така", посочи премиерът и обясни, че министрите са принципалите, които носят отговорност за назначенията. Борисов призна, че за шеф на ДАИ се е готвел и ексшефът на ГДБОП Станимир Флоров.

"Аз не се съгласих, защото тогава все още имаше напрежение, не беше доизчистено всичко по делата, които се водеха, и не исках да се създаде напрежение около името на Флоров, който е един достоен полицай", разказа Борисов. И добави - "Ние сме назначили около 2500 високономенклатурни кадри в тази държава. Да кажем - ние няма да ги разследваме, няма да ги преследваме, ако са извършили престъпление ли? Ми тогава каква борба с корупцията е? Няма защитен човек".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе