Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: Големият губещ в частичните избори е БСП

Цветанов: Големият губещ в частичните избори е БСП

София. "Големият губещ в частичните избори е БСП, които имат намаляване на гласовете", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция по повод частичните местни избори, които се проведоха в 7 населени места в неделния ден. „ДПС, с тези похвати на противопоставяне, заплахи, успяха да си постигнат висок резултат", каза Цветанов.

„Манипулацията в деня на размисъл доведе до днешната тежка ситуация. След проведените парламентарни избори, въпреки резултата, ПП ГЕРБ участвахме активно в парламентарната дейност. Основният акцент в нашата работа беше да се подготвим за частичните избори. Първият ни частичен успех беше за община Варна. Изборите приключиха с победа за ГЕРБ", каза бившият вътрешен министър.

„За нас е изключително тревожно това, което наблюдаваме като увеличаваща тенденция на напрежение и страх на хората, за това как да упражняват правото си на глас, как по списъци да може да се осъществява контролиран вот", посочи Цветан Цветанов.

„ПП ГЕРБ, участвайки в тези 7 населени места, успяхме да увеличим с 1 800 гласовете си, съпоставимо с последните парламентарни избори във всички тези населени места. През 2007 г. ГЕРБ е имала 17% или 3 460, дали подкрепа за ГЕРБ в тези 7 населени места. За ДПС подкрепата е била 45%", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му през 2013 г. ГЕРБ има 25,7% подкрепа в парламентарните избори.

„Заслужава си да се направи цялостен преглед как определени партии участват в провеждането на избори. В Гърмен 2007 г. нямаше свой кандидат. Това, което имахме като възможност 2011 г. да участваме, имаме около 2 500 гласа, което ни даде възможност да сме втора политическа сила. Важно е да попитате БСП защо като утвърдена политическа сила не издигат свой кандидат и никога не са участвали в тази община, а винаги са давали подкрепата си в тези общини", попита Цветанов.

„В община Трън колегите за пореден път успяха на първи тур да бъдат толкова убедителни", каза още Цветан Цветанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе