Извънредни новини

ЦСКА гори яко за расизъм

ЦСКА гори яко за расизъм

В сериозен расистки скандал се забърка отборът на Георги Миланов - ЦСКА М. В сряда вечер руснаците посрещнаха "Манчестър С" от Шампионската лига (1:2). При всеки допир с топката на халфа на "гражданите" Яя Туре от трибуните започнаха да издават маймунски звуци. Това вбеси Туре. "Не съм само много разочарован, но и много ядосан. Мисля, че УЕФА трябва да предприеме мерки, защото иначе нещата няма да се променят. Казах на рефера", беснееше Туре след мача. Той получи подкрепа и от съотборника си Венсан Компани. "Относно расистките обиди - в този случай освен УЕФА трябва да има някаква намеса от самия клуб ЦСКА, че дори и от правителството на Русия. Поне някой да даде едно извинение на Яя", ядоса се и Компани. "Туре отговори за глупавите хора с прекрасната си игра", обяви пък мениджърът Мануел Пелегрини. До днес следобед от УЕФА все още не бяха взели решение какво да е наказанието за ЦСКА. Вариантите са два - или глоба от 50 000 евро, или мач без публика. От ЦСКА пък се направиха на ударени и заявиха, че не са чували никакви маймунски звуци.

Иначе "Сити" взе победата 2:1, а Георги Миланов игра цял мач. В края българският национал накуцваше, но все пак завърши двубоя. В "Сити" имаха и повод за смях. Преди мача на терена се появи човек с лейка. Мъжът имаше за задача тревата около двете врати да не остава суха. "Много забавен, хаха", каза голмайсторът на "Сити" в мача Серхио Агуеро.

Бонбони за Златан след зверски гол

Златан Ибрахимович направи поредния запомнящ се мач в кариерата. Нападателят наниза четири гола при успеха 5:0 като гост на "Андерлехт". Черешката на тортата бе третият, при който Ибра прати топката в мрежата от воле със скорост 148,8 км/ч. "Е, просто още един хубав гол. Но от всичките този най ми хареса", скромничеше Златан след мача, но веднага след това започна да се изхвърля. "Целта ни е спечелване на Шампионската лига. Можем да го постигнем", добави Ибра. Представянето на Златан впечатли колегата му в атака Едисон Кавани, който вкара петия гол. "Хубаво е, че има място и за двама ни на терена, иначе щях да съм само резерва. Златан е уникален футболист. Може би най-добрият нападател в момента. Заслужава си да го почерпя кутия бонбони за тези 4 гола", обеща Кавани след мача.

Златан Ибрахимович стана десетият играч в историята на Шампионската лига, който вкарва 4 гола в един мач. Ибра се нарежда до Марко Ван Бастен, Симоне Индзаги, Дадо Пършо, Рууд Ван Нистелрой, Андрей Шевченко, Бафетемби Гомес, Марио Гомес, Роберт Левандовски и Лионел Меси. Аржентинската звезда на "Барса" има и 5 гола в един мач - при 7:1 срещу "Байер".

"Милан" назначи охрана

и психолог на звездата си Марио Балотели. "Росонерите" са прибягнали до услугите за пенсионирано ченге, което да следи лошото момче постоянно. Шефовете на "Милан" се надяват така да усмирят Бало. До няколко дни на Марио ще бъде назначен и психолог, който да говори с него всеки ден.

Днес стана ясно и че президентът на "росонерите" Силвио Берлускони е имал дейно участие в подготовката за хикса с "Барса" във вторник. "Татко бе доволен, защото треньорът използва тактическите му съвети, които му даде на Алегри", разкри дъщерята на Берлускони - Барбара.

"Госпожата" иска линч за съдията

В "Ювентус" поискаха главата на германския рефер Мануел Графе след загубата от "Реал" М в Испания. Треньорът Антонио Конте недоволстваше главно за дузпата, отсъдена за фаул на Джорджо Киелини и червения картон за същия играч в началото на второто полувреме. "Бяхме победени от два епизода - и двата свързани с рефера. Все още не знаем защо бе изгонен Джорджо. Искаме последствия", ядоса се Антонио Конте. Халфът Артуро Видал пък изрева за неотсъдена дузпа срещу него. "Съдията прекали. Имаше 100% нарушение срещу мен", каза Видал.

Рууни се чеше като крастав

Нападателят на "Ман Юнайтед" Уейн Рууни страда от сърбеж. След победата 1:0 над "Реал Сосиедад" у дома звездата се почеса цели 12 пъти за 2 мин, докато даваше интервю. В него Рууни отказа да коментира сър Алекс Фъргюсън, който разкри в автобиографията си, че наистина Уейн е искал да си тръгне, но е останал заради парите. "Той е минало. Сега мениджър ни е Дейвид Мойс", отговори троснато Рууни. "Уейн е брилянтен. Направо го обичам", каза пък Мойс след мача.

В "Байерн" пак се изпокараха

кой да бие дузпите. По време на успеха 5:0 над "Виктория" Ариен Робен отказа да изпълни наказателния удар, въпреки че Пеп Гуардиола му нареди. В крайна сметка зад топката застана Франк Рибери, който реализира. Причина за реакцията на Робен е случилото се през уикенда, когато в мача с "Майнц" холандецът взе топката да бие дузпа, но Гуардиола нареди тя да бъде изпълнена от Томас Мюлер. "Ненужен театър", коментира бившият вратар на баварците Оливер Кан.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе