Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цачева не одобрява промените в Изборния кодекс

Цачева не одобрява промените в Изборния кодекс

София. Има големи различия между вижданията на двете големи парламентарни групи за това какво трябва да бъде променено в Изборния кодекс. Това каза Цецка Цачева от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова. „Тази остра реакция не е от вчера, а от начина, по който беше сформирана времената комисия по изработването на новия проект на Изборния кодекс. Нито един от народните представители на ДПС, „Атака" и ГЕРБ не са го подписали този проект" обясни тя по повод промените в Изборния кодекс.

Само една политическа сила ще спечели изборите с промените, изтъкна Цачева. „Миналата седмица Сергей Станишев обяви, че ще изоре земята, но ще спечели изборите", обясни още тя.

В текстовете, които регламентират изборите за общински съветници и кметове, сега се предвижда кандидата да не излиза в отпуск, както е в момента, смята народната представителка от ГЕРБ. „Представяте ли си какви местни избори ни чакат. От така разписаните правила те могат да излизат в почивка по 2 часа на ден", обясни тя.

„Това е нов-стар Изборен кодекс. Няма мажоритарен елемент", коментира депутатката и уточни, че тяхното предложение е било преференцията да е 5%. „Ще настояваме преференцията да е 5%, за да могат избирателите да изразяват волята си спрямо включените кандидати", добави още Цачева.

„Отново се връщаме в дебат в теми, които бяха преодолени. Става дума за уседналостта. От ДПС категорично се обявиха против", допълни тя.

До края на другата седмица ще стане ясно на каква тема ще е следващия вот на недоверие, съобщи от ефира на Нова Цецка Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе