Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Трябва ни антитерористичния закон

Трябва ни антитерористичния закон

Парламентарната група е много единна, много стабилна и ангажирана с всичко, което прави правителството, което имат да приемат като закони. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата с ПГ на ГЕРБ в НС, предаде „Фокус".

„И в правосъдието, тези четири-пет закона, и Закона за електронното управление и всичко, което е на дневен ред", добави той.

Премиерът заяви, че на фона на случващото се в Европа цял ден и отговорностите, които имат партията и управлението няма нищо, което според него да заслужава коментар.

Колкото по сме тихи по тази тема, колкото по си вършим работата без да се коментира, по-добре. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, във връзка с мерките, които са взети по време на заседанието на Националния оперативен щаб по повод атентатите в Брюксел.

На въпрос дали е обсъждал темата с ПГ на ГЕРБ, той обясни: „Да, използвах времето, запознах колегите с това ,което правим".

По думите му, особеното е, че трябва да се приеме антитерористичния закон. „Така че да знаят и да действат", добави той. На въпрос какви са били мерките, взети във връзка с атентата в Брюксел, Бойко Борисов заяви: „Какви мерки са тези, които се обявяват? Колкото по сме тихи по тази тема, колкото по си вършим работата без да се коментира, по-добре", добави премиерът. В отговор на въпрос дали ще има повече пари за службите, министър-председателят бе категоричен, че те имат достатъчно средства. 

"Няма как да се предотврати такова нещо. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, във връзка с мерките за сигурност след атентатите в Брюксел", посочи още премиерът. На въпрос какво трябва да знаят българските граждани за мерките, които са предприемат, Борисов заяви: „Максимална бдителност и внимание и всичко, което поне теорията казва се опитваме да го приложим. Дори в Брюксел това, което е станало днес, няма как да го предотвратят, защото всеки който е бил в Брюксел знае, че преди чекинга всеки си отива с куфара. Там няма как да те спрат. Няма кой да те провери. Проверката идва от чекинга нататък. Няма как да се предотврати такова нещо", обясни премиерът. На въпрос дали могат да се интегрират терористи, какво е решението изцяло, премиерът отговори: „Няма такова решение, защото виждате, че поне част от тези, които задържат и в Париж, и в Брюксел са родени и са отрасли там, в тези населени места. Ползвали са всичките им социални системи, образователни, здравни, които ние считаме за едни от най-добрите в света. Явно и това не им е харесало", добави Борисов.

Както вече Стандартнюз съобщи, тази вечер в София ще се проведе планирано антитерористимно учение. "Днес в късните часове на деня ще проведем мащабно антитерористично учение в столицата, то се планира от два месеца. Поддържаме своята готовност", обяви по-рано вътрешният министър Румяна Бъчварова на извънреден брифинг. 

По-рано тази сутрин и премиерът Бойко Борисов обяви, че ще се готви специално учение на МВР и армията, което ще се проведе в столичното метро. "Ще тренираме реакцията на държавни структури, координация и обмен на информация. На отделни места ще има засилено полицейско присъствие, районите, в които се извършват тренировъчните действие, ще са отцепени", разясни Бъчварова. Тя призова столичани да проявят разбиране към евентуалните неудобства. 

„Понеже добре са го планирани затова го направихме през нощта, за да не тревожим хората, а да могат да стиковат армия, полиция, отряд за борба с тероризъм", коментира още от своя страна министър-председателят.

По информация на телевизия Bulgaria On Air планираната учебна операция ще се проведе в района на НДК, както и около метростанциите "Вардар" и "Опълченска". Вероятно учението ще чапочне в часовете около полунощ. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе