Извънредни новини

Триумф на „петлите“

Триумф на „петлите“

Франция спечели с 2:1 срещу Румъния в мача на откриването на Евро 2016. Двубоят се игра на „Стан дьо Франс" пред пълни трибуни. В реда на нещата, Оливие Жиру откри за „петлите" в началото на второто полувреме, но само няколко минути по-късно Богдан Станчу изравни от дузпа. В края Дмитрий Пайе вкара извънземен гол и донесе триумфа на „петлите".

Двубоят започна с превъзходство на румънците. Още в четвъртата минута Николае Станчу пропусна отличен шанс след като от непосредствена близост стреля във вратаря Лорис, който показа отличен рефлекс.

След това "петлите" взеха инициативата и Жиру изтърва добро положение за гол. В 14-ата минута Антоан Гризман пък удари гредата. До края на почивката отново нападателят на "Атлетико" (Мадрид) изпусна чисто положение. Две минути преди края на полувремето Пол Погба имаше шанс да вкара от воле, но не уцели топката. След това и Жиру стреля с глава на сантиметри от напречната греда.

В 58-ата минута Оливие Жиру засече с глава центриране на Пайе и откри резултата след като вратарят на румънците Татарушану излезе неразчетено. Това е първият гол на европейското първенство.

В 64-ата минута Евра спъна Николае Станчу и реферът Виктор Касай посочи дузпа. Богдан Станчу реализира наказателния удар за 1:1.

След това събитията на терена се поуспокоиха. Единствено голмайсторът Жиру имаше шанс да донесе победата на французите, но отново пропусна.

В края на двубоя Дмитрий Пайе донесе победата на Франция с магия. Той овладя топката на границата на наказателното поле и после направи страхотен удар. Топката влезе неспасяемо в горния ъгъл на вратата на Татарушану.

За съжаление нито един от тримата играчи на "Лудогорец" не влезе в игра. Клаудиу Кешеру, Андрей Препелица и Козмин Моци останаха резерви.

Вторият мач от група „А" противоставя отборите на Албания и Швейцария. Мачът е в събота от 16,00 часа.

Статистика
Франция: Лорис, Рами, Саня, Евра, Кошчелни, Матуиди, Погба (77 - Мартиал), Канте, Гризман (66 - Коман), Жиру, Пайе
Селекционер: Дидие Дешан
Румъния: Татарушану, Кирикеш, Сапунару, Григоре, Рац, Пинтилии, Н. Станчу (72 - Чипчиу), Хобан, Попа (82 - Торсе), Б. Станчу, Андоне (61 - Алибе)
Селекционер: Ангел Йорданеску
Голмайстори: Жиру 57, Пайе 89; Станчу 64-дузпа
Жълти картони: Жиру; Кирикеш, Рац, Попа (Рум)
Съдия: Виктор Касай (Унг)

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе