Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Трети неуспешен вот срещу кабинета "Борисов" 3

Трети неуспешен вот срещу кабинета

Кабинетът Борисов 3 оцеля за трети път. Само БСП иДПС смятат, че е налице провал в родното здравеопазване и че за това правителството трябва да си ходи.

99 депутати от опозицията подкрепиха вота на недоверие. 75 парламентаристи от БСП и 24-ма от ДПС вдигнаха червен картон на кабинета. Против бяха 133 депутати от всички останали парламентарни групи, няма въздържали се.

От партията на Марешки, Воля, въпреки редовните критики срещу част от управленската коалиция, подкрепиха категорично правителството, както винаги при вот на недоверие.

В опит да изкаже отрицателен вот Цветан Цветанов изтъкна, че равносметката от 133 гласа за правителството е била най-голямата подкрепа за този кабинет, регистрирана досега. Речта му бе прекъсната от Цвета Караянчева, която се извини, но му напомни, че нямал право на отрицателен вот, защото вече се е изказвал преди това в декларация. Което наложи Цветанов да слезе от трибуната.

При гласуването на вота на недоверие от пленарната зала отсъстваха премиерът Бойко Борисов и двамата вицепремиери от Обединените патриоти - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Лидерът на ПГ на ОП Волен Сидеров обаче беше на линия. Въпреки разкола помежду им, депутатите на патриотичната коалиция единно подкрепиха правителството.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе