Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Теменужка: Правителството не знаеше изхода от сделката

Теменужка: Правителството не знаеше изхода от сделката

Никой от правителството не знаеше какъв ще бъде изходът от сделката. Разполагахме с публичната информация от медиите. Това каза министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол над службите.

„В информацията от институциите не става ясно какво ще реши чешката държава за продажбата на своя актив", посочи тя. „Ние не продаваме нищо, чешката държава продава", коментира Теменужка Петкова. „Правителството няма никаква опция за участие в тази сделка и това се доказа по безспорен начин", изтъкна министърът.

„През 2004 година ПП ГЕРБ не е съществувала, моля да не ни карате да се чувстваме виновни и да даваме отговори за приватизацията, които вие знаете", се обърна Теменужка Петкова към БСП.

Според нея сделката за ЧЕЗ е станала причина за невероятно напрежение, което е силно преувеличено. „За да може да се потуши напрежението един отговорен държавник, какъвто е Бойко Борисов нямаше друг полезен ход, освен да се опита да проведе разговори за възможността българската държава да има контролно участие по отношение на активите на ЧЕЗ", каза още министърът.

На отговор защо е подала оставка, тя отвърна: "За всички стана ясно каква е причината да депозирам оставката си. Въпрос на решение на премиера Бойко Борисов и на коалиционните партньори е какво ще се случи оттук нататък", заяви тя. „Почтен човек съм, през целия си живот съм работила в интереса на държавата", изтъкна Теменужка Петкова. „След като стана ясно коя е компанията мое задължение беше да кажа, че познавам тези хора", коментира министърът. „Тези отношения трябва да бъдат изчистени, това е пътят", каза още тя.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе