Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

БСП-телевизията качена на сателит

БСП-телевизията качена на сателит

Телевизията на БСП вече е качена на сателит и има покритие в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на партията. Тестовият сигнал на Българска свободна телевизия (БСТВ) вече се разпространява на четири големи платформи NetIX, BIXBG, NETERRA и CORES, посочват от БСП. От тези платформи сигнал вземат над 200 кабелни телевизии, които осигуряват почти 100 процента покритие на страната. Телевизията ще може да се гледа от българите в чужбина, живеещи в Европа и Америка. Предвижда се телевизията да тръгне през януари 2019 година. Изграден е нюзрум, в момента се оборудват телевизионните студиа, монтажните и ефирни помещения.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи инспекция на червената студио днес. Тя е амбицирана да стартира медията преди конгреса на партията, защото това бе едно от предизборните й обещания. Нинова е обсъдила с ръководството на телевизията техническата готовност и програмната схема за стартирането на БСТВ.

Вътрешната опозиция в БСП е бясна, че  партийната телевизия ще глътне прекалено много средства, а профилирането й в лявото политическо пространство ще ограничи сериозно евентуалната аудитория. Вместо да помогне на БСП, това може да навреди на Столетницата за изборите догодина, твърдят на „Позитано” 20

 

БСТВ ще е поредната партийна медия след СКАТ, Алфа и България 24, които са съответно на НФСБ, Атака и ВМРО.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе