Извънредни новини

Топ 10 таланти на футболна Европа

Топ 10 таланти на футболна Европа

Спортното издание „Fanatix" представя класация на 10-те най-обещаващи млади таланти в Европа.

Ето как колегите подредиха своите избраници:

10. М'байе Нианг – Милан (под наем в Монпелие)

Наскоро се присъедини към Монпелие, където миналата седмица вкара в дебюта си. Впечатлява с респектираща физика и развивайки завършващия си удар, може да стане един от най-страховитите нападатели в Европа.

9. Матео Ковачич – Интер Милано

Ковачич е млад хърватски атакуващ халф, с брилянтен удар и поглед над играта. Притежава отличен пас. Сравняван е с Давид Силва от Манчестър Сити и Коутиньо от Ливърпул.

8. Серж Набри – Арсенал

Немското дете „чудо" на Арсенал се счита за един от най-големите млади таланти в Европа.
В дебюта си срещу градския съперник Тотнъм беше най-добрият на терена. Контролът върху топката и дрибълът му са невероятни, и въпреки че е на едва 18 години е много трудно да му се отнеме топката.

7. Лукас Пиазон – Челси

19-годишният бразилец е един от най-добрите играчи в Холандия този сезон. Той вкара 11 гола и асистира 8 пъти за 16 мача. Пиазон показа защо Челси плати значителна сума, за да го вземе от Бразилия.

6. Курт Зума – Сент Етиен

Френският защитник се подвизава в Лига 1 на Франция, където впечатлява с невероятна физика и контрол върху топката. Талантът му беше забелязан от Арсенал и Челси.

5. Ален Халилович – Динамо Загреб

Най-младият в листата футболист. Едва 17-годишен той има 43 мача за Динамо, и Европа е заинтригувана от него. Има отлична техника и невероятен пас, наподобява на Лука Модрич от Реал Мадрид.

4. Рахим Стърлинг – Ливърпул

Трудно е да се повярва, че той е още тийнейджър. Той блесна преди сезон и половина когато Брендън Роджърс пое Ливърпул. Този сезон има 4 гола и 3 асистенции. Дриблира с топката прекрасно, а не е показал всичко, на което е способен.

3. Виктор Фишер – Аякс

Притежава невероятен удар, техническите му данни са повече от добри, а разнообразните му трикове затрудняват всички защитници. Фишер е отбелязал 16 гола за Аякс в зародиша на своята футболна кариера.

2. Аднан Янузай – Манчестър Юнайтед

Младият белгиец е може би единствената причина феновете на Юнайтед да са спокойни. Забележителният младок притежава страхотен дрибъл и контрол върху топката. До този момент през сезона е отбелязал 3 гола и има 2 асистенции в 9 мача за „червените дяволи".

1. Маркиньос – ПСЖ

Най-скъпият тийнейджър в историята, този бразилец струва на ПСЖ 27 милиона паунда. Влиза здраво в единоборствата, и не се притеснява да прави шпагати. Той несъмнено ще стане един от най-добрите централни защитници.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе