Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Световен шампион в ските спира със спорта

Световен шампион в ските спира със спорта

Цюрих. Световният шампион в суперкомбинацията и сребърен медалист в гигантския слалом от Оре 2007 Дани Албрехт (Швейц) обяви официално края на състезателната си кариера.

На пресконференция в Цюрих 30-годишнияг алпиец обяви раздялата си с белия керван. В кариерата си именитият скиор има 137 старта за Световната купа от които 8 подиума и 4 победи.

Краят на впечатляващана му кариера става 4,5 г след ужасяващото падане, което Албрехт направи на финала на пистата „Щрайф" в Кицбюел (Ав). При инцидента Дани летя повече от 70 м, след което падна на глава и гръб. В резултат на инцидента Албрехт изкара 3 седмици в кома в болницата в Инсбрук. После бе преместен за 4 месеца в клиника в Берн. Завръщането на Дани стана факт през зимата на 2010-а. На 5-и декември той завърши на 21-о място в гигантския слалом в Бийвър Крийк (САЩ). От тогава до март 2013-а обаче Албрехт записа 12 старта (11 в гигантския слалом и 1 на суперкомбинация) в които записа едно 29-о и едно 30-о място. В другите стартове той или не намираше място във втория манш или не завършваше.

„Пожелаваме на Дани всичко най-добро и успех в бъдещите му начинания, заявиха от швейцарската ски федерация по време на прощалната пресконференция в Цюрих.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе