Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Джудисти от Локо София популяризират здравословния начин на живот

Джудисти от Локо София популяризират здравословния начин на живот

Общо 30 млади спортисти от спортен клуб по джудо  „Локомотив“ София се включиха в спортни лагери по  проект „Не търси оправдание-спортувай с желание“, финансиран от Министерство на младежта и спорта. Те посетиха градовете Сандански и Бургас, както и черноморските курорти Балчик и Приморско. Там участваха в  специализирани обучения, посветени на здравословния начин на живот.  Младежите се фокусираха върху създаване на Програма за повишаване на двигателната активност и правилното хранене .

Най-прекият път до сърцата на младежите е  личният пример, смятат от клуба по джудо на софийските железничари. Неслучайно, основните теми по време на обучителните лагери  са свързани с подобряване на социалните и комуникативни  умения, видове рисково поведение и разпознаването му, поведенчески модели и реакции.

Особен интерес сред младите джудисти предизвика темата за здравословния начин на живот – те дълго дискутираха  защо е важно пълноценното хранене, как да формират балансиран режим на тренировки и почивка. „Да живееш здравословно е модерно, това е стъпка напред в развитието на един млад човек.“, казват от екипа на проекта.

Освен нови приятели и летни емоции,  всички обучения гарантират изработането на Наръчник за организиране на младежки кампании. Той ще съдържа  полезни съвети за онлайн комуникация, както и формулиране на позитивни послания в съвременните социални мрежи.

„Вярвам, че проведените информационни срещи ще повлияят положително върху увереността и мотивацията на младежите. Трябва да инвестираме в новото поколение, защото бъдещето на спорта принадлежи на тях.“, каза Васил Георгиев , председател на Сдружение „Клуб Джудо Локомотив“ и ръководител на проект „Не търси оправдание-спортувай с желание“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе