Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Маргарита Попова пред студенти: В момента нямаме много лидери

Маргарита Попова пред студенти: В момента нямаме много лидери

Велико Търново. "Липсата на ред, неглижирането на закона в името на личния интерес са довели до финансовата, икономическата и дълговата криза, обхванала света. Големият проблем е корупцията, която в дадени географски точки е станала начин за атакуване на цели социални сектори, които дори са сринати", каза вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя изнесе лекция на тема "Власт и лидерство" пред студенти по „Администрация и управление" на ВТУ.

Според Попова в момента няма много лидери у нас. Попова обаче каза, че не е коректно да назове имената на лидерите у нас. Обществото можело да открие своите лидери по време на криза и това била една от най-важните му задачи. Пресечната точка между властта и лидерството са ценностите. Мотивацията за действията на хората във властта трябва да бъде видима. Според нея мисленето на хората във властта не бива да бъде консуматорско, а в полза на обществото. Пред аудиторията тя коментира, че за България кризата в Сирия има две измерения. Едното е хуманитарно, за да изпълни страната ни правните норми и подписаните конвенции. Другото е свързано с гарантирането на сигурността.

Според нея държавните институции трябва да поддържат умела комуникация с гражданите, за да бъде запазено спокойствието. Следващата лекция на Маргарита Попова пред великотърновски студенти ще бъде през декември, когато ще връчи и дипломите на завършилите образованието си.

По програмата „Практически уроци по управление" от миналата година лекции чете Томислав Дончев. С него е направена магистърската програма „Управление на проекти", която в момента е най-желана за изучаване, добави проф. Пенчев. Лекции ще започне да изнася и бившият заместник- министър на туризма Иво Маринов. Всички те обаче нямало да получават хонорари от университета каза ректорът проф. Пламен Легкоступ.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе