Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев: Това е служебен вот

Станишев: Това е служебен вот

София. "Това е служебен вот. Това личи в объркването на Бойко Борисов и на ГЕРБ във връзка с мотивите - беше за цялостна политика, сега ще търсят поводи за конкретна политика, очевидно търсят начини да се изявят като опозиция", заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Два месеца „ваканцуваха", докато Народното събрание активно работеше, приемаше закони и след като вече влязоха в парламентарните комисии виждате, че ГЕРБ са вяли и просто търсят начини за самоизява", посочи той.

Запитан дали няма договорка между ГЕРБ и БСП за запазване на правителството за следващите 6 месеца, каквито обвинения се появили от извънпарламентарните партии вдясно, Станишев отговори, че десните партии трябва първо си изяснят отношенията с ГЕРБ, които са "нещо между любов и омраза. А договорка няма".

Станишев отхвърли тезата, че имало приоритетно политически назначения, като се аргументира с назначения на зам.-министри в този кабинет, които са заемали тази длъжност и в предишното правителство.

"В предишния кабинет се извърши цялостно сливане на една партия с държавата и бе осъществена цялостна чистка", посочи той. По думите му, тогава са били отстранени много специалисти, които са работили за не едно правителство – и десни, и леви, и центристки. "От 6 300 души централна администрация по времето на ГЕРБ са сменени почти 3 000 души или 40% смяна на тази администрация, което никога не е било. И простия факт - по тяхно време от 5-ма назначени само 1 е минал през конкурс", заяви Станишев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе