Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев проби в листата на БСП ! Бори се за № 5, младоци са хит

Станишев проби в листата на БСП ! Бори се за № 5, младоци са хит

Социалист №1 на Европа  Сергей Станишев успя да пробие и в листата на БСП за евроизборите. Това реши тайният вот на Националния съвет. на столетницата. Станишев отива на балотаж заедно с Иван Кръстев за 5 и 6 място, издадоха участници в гласуването.

Голямата изненада обаче е Петър Витанов, който ще спори за второто място с Цветелина Пенкова от "Милениум", която беше едва девета в първоначалния вариант, предложен от Корнелия Нинова. Листата беше окончателно подредена след близо 9 часа заседание. Пленумът се пребори да пренареди предложената от Нинова листа след бурни скандали и разправии.

Делегатите добавиха още 9 имена в списъка с кандидати за евродепутати и така той достигна 26 души. В.водачът Елена Йончева обаче беше непоклатима, защото беше определена преди близо месец. Големите изненади в червената листа бяха шефът на кабинета на президента Иво Христов, сложен за №4. Като гражданска квота предварително сигурни места намериха на 10 позиция Велизар Енчев и на 17 позиция Емил Георгиев от “Екогласност”.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе