Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Станишев направи намек за еврокандидатурата си

Станишев направи намек за еврокандидатурата си

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев предупреди индиректно соцлидера Корнелия Нинова и онези в партията  които не го желаят в евролистата на БСП. Коментара Станишев направи на влизане в Зала 3 на НДК, където започна четвъртото заседание на 49 конгрес на соцпартията.

"Който се опитва да копае окопи между БСП и европейското социалистическо семейство, стреля в крака си", отсече Станишев. "Най-голям проблем човек може да създаде сам на себе си", констатира той п повод интригата около листите и неговото присъствие в тях.

И се аргументира: "Защото голяма част от битките, които сме водили и сме спечелили в този ЕП, който си отива, срещу орязването на парите за кохезия, срещу двойните стандарти на храните и приемането на България в Шенген по всички граници, нямаше да бъдат възможни, ако усилията бяха само на четиримата соцдепутати без подкрепата на нашето семейство".

Според бившия соцлидер БСП се стреми да управлява страната и това е нормалната амбиция на всяка партия, но трябва да знае, че когато дойде на власт, ще трябва да има съюзници. Те пък са необходими, за да задържи управлението, защото десницата в Европа винаги се опитва всячески да провали всяко ляво правителство, което управлява страната.

"Когато започнем да управляваме, кой ще бъде съюзникът на БСП и на българското правителство в Европа? Нашите комисари, нашите премиери и група", отговори си сам Станишев.

По думите му личи притеснението на ГЕРБ да не загуби изборите и това проличало от изказването на Бойко Борисов преди седмица. Президентът на ПЕС защити и бившата си половинка Елена Йончева, обвинена в пране на пари от КТБ. Станишев отбеляза, че именно в речта си Борисов е атакувал Елена Йончева и само ден по-късно журналистката се е сдобила с обвинението.

Буквално минути по-късно соцлидерката застана на трибуната на залата на европредседателството и откри четвъртото заседание на 49 конгрес на БСП. Нинова обяви, че от 800 делегати 623 са се регистрирали.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе