Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Чудо на "Стандарт" с рекорд пред Ноле и Карамаринов

Чудо на

Талантливата атлетка Лиляна Георгиева, която е едно от откритията на кампанията "Спортните чудеса" на "Стандарт" постави пореден рекорд, но този път пред №1 в световния тенис Новак Джокович. Лили участва в "Сръбски открит турнир" с който бе открита новата атлетическа зала на Белград за 3 млн. долара.

Детето-чудо спечели бягането на 800 м с 2:12,10 мин. Така тя подобри рекорда за девойки младша възраст от 2:12,57 мин поставен преди 28 г от Милка Михайлова. В спринта при мъжете на 60 м Денис Димитров завърши втори с 6,78 сек. Силвия Дънекова спечели бронз на 3000 м с личен рекорд от 9:13,12 мин. Тенисист №1 в света Новак Джокович с радост изгледа на живо състезанието заедно с кмета на сръбската столица Синиша Мали, президентът на Сърбия Томислав Николич, министърът на младежта и спорта Ваня Удовичич, главният секретар в министерството на отбраната Зоран Джорджевич, звездата в скока на височина Бланка Влашич и президента на Европейската атлетика Свен Арне Хансен. Специален гост на откриването бе и Добромир Карамаринов, президент на БФЛА, Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и председател на БФЛА. Да уважи турнира бе поканен и топ мениджъра Георги Павлов.

По време на откриването на съоръжението сръбският президент Николич определи залата за „новото спортно бижу на Белград и Сърбия. Новата зала е изградена на място, доскоро използвано за паркинг, предоставено от Министерството на отбраната. Съоръжението е само за лека атлетика и ще се използва за целогодишна подготовка, а офисите на Сръбската федерация по лека аткетика вече се помещават в сградата. Залата е построена по стандартите на Световната федерация по лека атлетика (ИААФ) – заема 7200 кв. м, с четири кръгови коридора е с дължина от 200 м, в центъра на пистата са разположени права от 60 м, сектори за хоризонтални скокове, овчарски скок, скок височина, гюле.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе