Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Стамен Янев: Назначението ми е експертно

Стамен Янев: Назначението ми е експертно

Предстои анализ на портфейла за кредитиране на Българската банка за развитие, заяви пред БНР Стамен Янев, бивш председател на Българската агенция за инвестиции, който преди дни пое поста заместник-министър на икономиката и влезе в надзора на държавната банка.

Янев благодари на новия министър на икономиката Лъчезар Борисов, който го е поканил да се присъедини към екипа му.

„Назначението ми е изцяло експертно, имам задължения и отговорност към бизнеса, към потенциалните инвеститори, да продължим работата, която сме свършили до момента и действително да работим в посока по-добро бъдеще за България“, посочи Стамен Янев в отговор на въпрос дали назначението му е политически обвързано с някоя партия.

Като свои приоритети новият заместник-министър изброи ускоряване на това, което е стартирано като мерки, подобряване на прозрачността на процедурите и намаляване до минимум на субективния елемент в осъществяването на европроекти.

По повод поемането на поста председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие Янев отбеляза, че няма притеснения, тъй като основната му цел е да си свърши работата:

„Поемам вероятно тежък ресор…, но по отношение на ББР първоначалната ми информация е, че приблизително 80% от предоставените кредити действително са били за малки и средни предприятия и всякакви твърдения за по-големи бизнеси са несъстоятелни“.

„Част от нещата, свързани с върховенството на закона, са и в полето на бизнеса, в полето на всеки един от нас, а именно съзнанието да имаме правосъзнанието да спазваме реда и този ред – лош или добър, да бъде спазван“.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе