Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

След конгреса: Бареков с каре заместници

След конгреса: Бареков с каре заместници

София. Ще предложа на делегатите на учредителния конгрес партията ни да се казва "България без цензура". Това съобщи за "Стандарт" лидерът на гражданската платформа Николай Бареков. И уточни, че на най-висшия форум на бъдещата политическа формация на 25 януари в НДК ще присъстват близо 5000 души от цялата страна.

"Ще осигурим транспорта на делегатите, най-голяма засега е столичната структура с над 700 участници", каза още Бареков. Според отлично информирани източници лидерът на "България без цензура" ще настоява пред своите да бъдат избрани и четирима негови заместници с различни ресори. За сега се знае, че вторите в новата партия ще бъдат две дами и двама мъже. В щаба за подготовката на конгреса са Ангел Славчев от Граждански контрол, Красимир Манов, който напусна партията на Меглена Кунева, Стефан Кенов - бившето острие на НДСВ, Десислава Балабанова - шеф на юридическия екип на "България без цензура", и бившият депутат от СДС Васил Василев.

На форума в НДК ще бъде гласуван и част от Националния съвет на партията, а останалият състав ще бъде попълнен от местните лидери, след като минат регионалните конференции. Националният съвет на "България без цензура" ще заседава на всеки две седмици до европейските избори. В устава ще бъде записано, че в ръководната структура ще работи и Изпълнителна комисия. Тя ще провежда работни срещи всяка седмица.

Със слова на конгреса ще се включат лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и депутатът от Коалиция за България Румен Йончев, който е председател на Земеделския народен съюз. Той влезе в червените листи след одобрението на соцлидера Сергей Станишев. Вчера пред bTV Йончев заяви, че очаква на евроизборите партията му да влезе в коалиция с "България без цензура" и ВМРО. Депутатът от червената група подчерта, че ЗНС е подкрепил "Коалиция за България" в битката с ГЕРБ. Но партията му е част от дясното европейско семейство на ЕНП.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе