Извънредни новини

След скандал: Петев вече не е треньор на АЕЛ Лимасол

След скандал: Петев вече не е треньор на АЕЛ Лимасол

Лимасол. АЕЛ Лимасол едностранно прекрати взаимоотношенията си с българския треньор Ивайло Петев. Това става ясно от кратко съобщение, публикувано на официалната страница на кипърския клуб. Повече подробности не се дават.

Става ясно обаче, че финансови проблеми и некоректно поведение от страна на ръководството на АЕЛ е довело до късането на договора на Петев.

Проблемът се заражда преди седмица, когато от УЕФА правят поредна проверка в клуба. АЕЛ е под мониторинга на европейската футболна централа, както например е и ЦСКА в момента, информира Гонг. Тогава кипърските шефове на Петев дават възможност на Петев да парафира споразумение за разсрочено плащане на задълженията към него, като документът трябва да е със задна дата. Българинът обаче отказва. И в края на миналата седмица е информиран, чрез писмо, че трябва да поеме юношите до 15 години на тима.

На по-късен етап Петев отново бил върнат начело на представителния отбор, а днес чрез официалния сайт на кипърците българският специалист научил, че договорът му е едностранно прекратен, допълва Спортал.

„От така изнесената информация разбираме, че уволнението на Ивайло Петев е без основателна причина. От тук нататък ще подадем два иска. Първият ще е до ФИФА, където ще отворим арбитражна процедура, която ще цели Ивайло Петев да получи дължимите пари плюс обезщетение за прекратения договор. Втората процедура ще е жалба до Лицензионната комисия на УЕФА, заради забавянето на плащанията към Петев. Със сигурност от там АЕЛ ще понесе санкции", коментира за Гонг специалистът по спортно право Георги Градев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе