Извънредни новини

Синият кашмир е на кадем за Германия

Синият кашмир е на кадем за Германия

Както се казва, "всеки има своя собствена съдба". По същата логика футболистите и треньорите също имат суеверия, талисмани и определени ритуали и вярват, че това им помага и им носи късмет. Световният шампион Германия също не прави изключение. Бундестимът със сигурност ще демонстрира суеверието си и на Евро 2016 във Франция, с надежда ритуалите да ги изведат до финалния мач на 10 юли.

Йоахим Льов например е известен със своя син кашмирен пуловер, с които се разхождаше на световното през 2010 г. в Южна Африка. Той стана култов и селекционерът е убеден, че му е донесъл късмет, за да достигнат до полуфиналите. Благодарение на Льов, в родината му синият кашмир стана хит и хиляди фенове си закупиха подобни дрехи. Дори в музея на националния отбор на Германия също има една бройка. Йоги вярваше, че на световното в Бразилия пуловерът също ще му донесе късмет, но жегата не му позволяваше да го носи. Затова той избра синя риза. И неговият ритуал вкара отбора в историята - Германия стана световен шампион! Дали Йоги ще заложи отново на синьото във Франция? Германските фенове се надяват да е така.

Месут Йозил, Бастиан Швайнщайгер и Марио Гомес също се славят като доста суеверни футболисти. Гомес например не пее немския химн от 15-годишен, защото смята, че това ще му помогне да вкара повече голове. Швайни пък обича да си мокри калците и маратонките, защото вярва, че така има по-добро усещане за топката. Йозил е с доста по-различно суеверие от своите колеги. Той вярва, че малката му племенница Мира е на кадем за него. На последното световно първенство той снима бебето, като я беше облякъл с екип на немския национален отбор, с топа и знамето на страната до нея. "Започва световното. Моята сладка Мира ще ни подкрепя", написа халфът на "Арсенал" на снимката, която публикува социалните мрежи. Същата вечер Германия би Португалия с 4:0. Защитникът на немската машина Кевин Гроскройц пък следва определена последователност при затягането на обувките си.

Не само отборът на Германия има своите суеверия. Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо също си има своя традиция. Когато излиза на терена, той винаги стъпва първо с десния крак. За британската футболна легенда Джон Тери пък мястото в автобуса е толкова важно, колкото и това в стартовия състав. Капитанът на "Челси" винаги сяда на една и съща седалка. Той увива и 3 пъти калците си с тиксо, което стои на същата седалка в автобуса. Някои от бившите и настоящите съотборници на Тери казват, че той е доста опасен, ако дори си помислиш да му седнеш на мястото. Новаци в "Челси" не знаели това и той бързо ги скастрял.

Ритуали, традиции, талисмани и още суеверия, не са нещо лошо. Без значение колко голяма футболна звезда е всеки играч, той е по-интересен за феновете, когато вярва и прави нещо всеки път.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе