Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Валери Симеонов уверен, че стабилността на правителството не зависи от оставката му

Валери Симеонов уверен, че стабилността на правителството не зависи от оставката му

На извънреден брифинг днес вицепремиерът Валери Симеонов призова организаторите на контрапротеста в негова защита да се откажат от тази инициатива. Протестът е насрочен за утре сутринта пред Министерския съвет и е иницииран от работодателски организации. „Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10:00 ч. пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във Фейсбук, искам много да благодаря на организаторите", зави още Симеонов и благодари на организациите, които го подкрепят.

Той уточни, че чрез медиите, с оглед на краткото време, се обръща към тях с молба да не провеждат този митинг. "Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск", заяви още Симеонов.

Вицепремиерът посочи, че всичко това е свързано с промяна на движението. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това", допълни още вицепремиерът.

„Не смятам, че стабилността на правителството зависи от моята оставка", каза още Симеонов. „Не мисля, че моята фигура е кой знае колко значима. Не мога да приема морални оценки от всякакви посоки - отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Аз имам собствено мнение, изразил съм го. Продължавам да държа на него", каза той и уточни, че смята, че казва истината.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе