Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

В. Симеонов: Без давност за зулумите на прехода

В. Симеонов: Без давност за зулумите на прехода

 

Стана ясно защо лидерът на Да, България Христо Иванов толкова яростно се противопостави на писането на нова Конституцията, поискана от Борисов със свикване на ВНС.   

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви по Нова телевизия, че ще настоява в нея да е записано, че няма да има давностен срок за нередностите при приватизационните и концесионните договори. Ако това бъде прието от Великото народно събрание, ще се сбъднат най-големите кошмари на хората около Иван Костов, приватизирали за жълти стотинки най-ценните активи на държавата.  Най-много сделки са сключвани точно по времето на Командира и действащата конституция не позволява търсенето на наказателна отговорност за нередностите поради изтекъл давностен срок.

Приемането на подобно предложение ще даде възможност за истинска ревизия на прехода и връщане чувството на справедливост на българите. Нещо, за което настоява от месеци и главният прокурор Иван Гешев и затова е постоянно атакуван от олигарсите.  

Симеонов заяви, че ще партията му предложи също така българският да е майчиния език, християнстовото – основната регигия, образователен ценз за гласуване, наборна служба, достойни пенсии и намален брой депутати.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе