Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сидеров пак поиска имунитета на президента

Сидеров пак поиска имунитета на президента

София. За пореден път лидерът на Атака Волен Сидеров поиска имунитета на президента Росен Плевнелиев

„Стана ясно за нерегламентирани срещи между президентът Росен Плевнелиев с енергийния бизнес – ЕВН. Всички знаем, че трите фирми (ЕВН, ЧЕЗ, Енерго ПРО) са дадени на прокурор. За нарушенията на тези компании от „Атака" сме давали сигнали, че нанасят щети на българската икономика. Вместо да поддържа тази политика, президентът е направил среща с шефа на ЕВН във Виена. Досега не знаем каква е причината за тази среща – тайно във Виена с една фирма, която е нарушител, която трябва да бъде съдена и разследвана. Това е недопустимо. Това се нарича търговия в влияние, държавна измяна. Плевнелиев влиза в нерегламентирани контакти с такива шефове на фирми, които получават подкрепа от най-високо ниво като ЕВН, „Дънди прешъс", „Аурубис", обясни Сидеров. „В Народното събрание е инициирана вече подписка за анкетна комисия, която да разгледа тази среща и други теми. Ще подкрепим от „Атака" с подписите си една такава анкетна комисия. Призовавам да съберем подписи за такава анкетна комисия и президентът да отговори на въпросите й", каза Сидеров от парламентарната трибуна.

От своя страна ГЕРБ пожела оставките на двама министри - на вътрешните работи Цветлин Йовчев и на отбраната Ангел Найденов и зам.-министъра на отбраната Иван Иванов. Причината е в непрозрачните процедури при строежа на оградата при границата ни с Турция.

От ГЕРБ смятат, че има неизпълнение на проект, свързан с едно от най-силните звена на националната ни сигурност. "Първа стъпка е да бъде отстранен зам.-министър Иван Иванов, който умишлено се е опитал да прикрие явни нарушения и злоупотреби. Заблудил е и парламента" прочете депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-отбранителен министър Валентин Радев. По думите му приемникът му Иванов е допуснал и опетняване на военнослужещите, тъй като на Сухопътни войски е възложено да подготвят обществената поръчка при изграждане на стената.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе