Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

85 000 ще пазят Олимпиадата

85 000 ще пазят Олимпиадата

Няма проблем със Зика, гарантира президентът Тамер

85 000 щатски, федерални и държавни служители ще се грижат за сигурността на игрите в Рио, гарантира изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер. Държавният глава обяви, че срещу страната му се води черен пиар, какъвто имаше и преди Световното първенство по футбол преди 2 години. "Готови сме да посрещнем първите Олимпийски и Параолимпийски игри в Южна Америка.

Селището, което ще приеме над 17 000 участващи спортисти в едно от най-красивите места в Рио де Жанейро, вече е открито. Всички спортни съоръжения, по-специално тези в Олимпийския парк в квартала Барра да Тижука, са вече построени и готови", заяви в специално обръщение към чуждите делегации Тамер. 60% от инвестициите в съоръженията, чиято цена е 7,07 млрд. долара, са дошли от частния сектор. Успоредно с тях е подобрена и инфраструктурата на Рио де Жанейро. Това ще се усети в бъдеще от жителите на един от най-големите и най-популярни в света бразилски градове.

Тамер обяви също, че се преекспонира проблема с вируса Зика. "Можем да гарантираме, така както Световната здравна организация вече го направи, че на практика риска от поява на случаи на Зика по време на игрите не съществува. Зимата в Южното полукълбо записва в историята изключително ниски нива на болести, разпространявани от Aedes Aegypti.

Случаите на Зика драстично спаднаха през последните седмици в Бразилия и в Рио де Жанейро. Напомням, че по време на Световното първенство по футбол през 2014 година, когато 1,4 милиона чуждестранни гости посетиха Бразилия, имаше прогноза за епидемия, която никога не се сбъдна", твърди Тамер.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе