Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ ще инициира изменение в Конституцията за депутатските имунитети

ГЕРБ ще инициира изменение в Конституцията за депутатските имунитети

Изпълнителната комисия на ГЕРБ взе решение да инициира изменение в Конституцията за промяна статута на депутатския имунитет. Това съобщи председателят на НС Цецка Цачева на извънреден брифинг.

"В последните дни българската общественост е скандализирана от брутални прояви на народни представители, които скандализират обществото, злоупотребявайки със статута си на народни представители", обясни тя.

"ГЕРБ осъди по категоричен начин действията на подобни народни представители. Те са в грубо противоречие на правовия ред, неспазването на закона, нарушение на демократичните устои на държавата и погазване авторитета на българските институции", подчерта тя.

"НС има искане от главния прокурор за даване разрешение за наказателно производство срещу народни представители, но при сега действащият ред приемаме, че хипотезата е тромава и в никакъв случай не отговаря на обществените настроения. Още в утрешния ден започваме консултации с останалите парламентарно представени партии. Надяваме се да получим подкрепа, за да уредим института на имунитета в НС", коментира Цачева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе