Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Шеф на винарна е новият лидер на БСП-Благоевград

Шеф на винарна е новият лидер на БСП-Благоевград

Новият лидер на БСП в Благоевград е бизнесменът Николай Бошкилов. Той бе избран единодушно от делегатите на отчетно-изборната конференция, която се проведе в събота в областния център. Всички останали номинирани кандидати си направиха отвод и изборът на практика бе предрешен.

Новият председател на партията е собственик на винарска изба "Вини-Бошкилов". 44-годишният благоевградчанин е възприеман като политик от така нареченото "младо ядро" на столетната партия в Благоевград. Очакванията са, че ще възроди оределите местни структури на БСП и ще обедини враждуващите лагери. На конференцията се проведе и избор на делегати за Националната конференция на левицата, на която ще бъде избран новият партиен лидер.

За ново начало в политиката на БСП призова Корнелия Нинова по време на отчетно-изборното събрание на социалистите в Благоевград.

Депутатката, която е сред основните претенденти за поста на национален лидер на столетницата, увери, че партията трябва да наложи истинска лява политика в социалната сфера, здравеопазването и в грижата за най-бедните. Нинова подчерта, че малкият и среден бизнес у нас се нуждае от подкрепа и левицата е онази политическа сила, която трябва да стои близо до хората от така наречената средна класа.

"Ако БСП иска отново да спечели доверието на избирателите, то тя трябва да бъде истинска социална партия", категорична бе Нинова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе