Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Челен сблъсък Овчаров - Нинова заради "Дума"

Челен сблъсък Овчаров - Нинова заради

Довчерашните съратници Румен Овчаров и Корнелия Нинова влязоха в остър спор помежду си заради в. "Дума", а конкретният повод за изблика на бившия шеф на БСП-София стана интервю на и.д. главния редактор на "Дума" Йордан Мичев в Канал 3 и предаването "Офанзива с Любо Огнянов", съобщи Канал 3.

Овчаров обяснил, че не се е подписал в подписката на 50-имата, за да й иска оставката, а защото в нея били написани верни констатации. Изборът на Мичев, според него, бил грешен, на грешното място и в грешния момент. Партийният вестник излизал със статии за конопа, а в това време властта на Бойко Борисов се тресяла. Овчаров критикувал още като недопустима и статия в "Дума", в която се защитавала тезата, че партията трябва да се отърси от русофилството си и социализма.

Никой не го познава новия и.д., не е известен и нищо не е направил за БСП, нито за вестника, атакувал Овчаров. Той дал да се разбере, че персонално критикува Мичев, защото си е позволил да дава по негов адрес оценки, че Овчаров е "минало" в политиката.

В миналото предаване на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов" Мичев каза по адрес на влиятелните фигури в БСП Овчаров и Гергов - "били са", с намека, че те вече няма да бъдат отговорните фактори в партията.

Не приемам, че човек, който нищо видимо не е направил, изведнъж ще стане можещ. Роденият да пълзи няма да полети, гневно отсякъл Овчаров.

В отговор Нинова дала да се разбере, че заяждането на бившия лидер на софийската организация е лично, тъй като навремето Йордан Мичев е писал статии срещу Овчаров. Нинова посочила, че и тя самата е била описвана в публикациите, но не е реагирала по неговия начин и не е позволила личните неща да надделяват над решенията й.

Соцлидерката разкрила пред целия пленум, че още когато е взела решението да назначи Мичев за и.д. главен редактор на "Дума", е съобщила на Овчаров, а когато вече станало официално, той й звъннал да каже, че не става, защото журналистът е писал срещу него.

Гневни критики отправил още Румен Овчаров към Корнелия Нинова за начина по който води партията. Заявил, че властта не се търкаля по улицата, а се взема. И попитал риторично дали в сегашното състояние БСП има силите да управлява.

Очаквайте подробности!

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе