Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ГЕРБ ги е страх от служебен кабинет на Румен Радев, обяви Корнелия Нинова

ГЕРБ ги е страх от служебен кабинет на Румен Радев, обяви Корнелия Нинова

Знаем, че ГЕРБ ги е страх от служебен кабинет на Румен Радев, но това не може да е основание да оспорват Конституцията на България, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова преди началото на заседанието на Националния съвет на партията.

„Вчера ГЕРБ открито оспориха Конституцията на Република България, като оспориха демократичния характер на служебно правителство на президент, който е разписан в Конституцията. Г-н Цветанов си позволи да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. Това нещо е разписано в Конституцията. Не пипайте основополагащите темели на българската държава и българската държавност", допълни още Нинова.

Тя уточни, че свързва цялата поредица от събития, които са се случили последната седмица. „Отново атака по делото на Светла Бъчварова. Сваляне на имунитета на двамата колеги, заплахата от едрия бизнес, че няма да ни допускат до работа, защото искаме да проверим дали има нарушения, или не. Свързвам го в цяла поредица", каза тя и посочи, че визира и изказването на Цветан Цветанов, че служебният кабинет е нещо вредно.

„Как при Плевнелиев не беше вредно, сега защото е Румен Радев е вредно?", попита още Нинова. Във връзка с обръщението на президента Румен Радев за демокрацията, Корнелия Нинова заяви, че споделя напълно казаното от държавния глава.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе