Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Нов регламент ни лиши от първи медал

Нов регламент ни лиши от първи медал

България можеше вече да има първия си медал от олимпиадата в Рио ако не беше интерпретирането на новия регламент в турнира по борба класически стил. Освен страната ни пряк потърпевш се оказа Николай Байряков, който се състезава в категория до 85 кг.

Талантливият ни борец бе принуден да излезе отново на тепиха само 13 минути след като надви с 2:1 в репешажа Мохамен Саад (Ег). Българският борец точно бе започнал да си почива от тежката схватка с египтянина, когато съдиите го извикаха за излезе в мача за бронза с беларусина Джавид Хамзатау, който имаше за почивка повече от 4 часа, след като загуби по обед на полуфинала. Свежият състезател на Беларус без проблеми спечели с 4:1 мача с изтощения до краен предел от предния мач Байряков.

"Има задължителна почивка, но съм сигурен, че нямаше 15 минути", коментира ядосаният Николай след като падна в репешажа. На същото мнение бе и неговия треньор Милчо Радуловски. "Нашия бе последен от репешажите и после го сложиха да играе първи малък финал, коментира разгневен Радуловски. - Има си регламент за почивка, който съдиите не спазиха заради телевизионното излъчване". Бесен от зала "Кариока" 2 си тръгна и главния треньор на националите Армен Назарян. За петото място Байряков ще получи премия от 30 000 лв от ММС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе