Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Реформаторите: Ще победим мафията и олигархията

Реформаторите: Ще победим мафията и олигархията

Бургас. Смело обещание да преборят мафията и олигархията дадоха в Бургас лидерите на Реформаторския блок. Меглена Кунева и Ваньо Шарков, Радан Кънев и Контантин Райков седнаха на една маса, за да представят новоизбрания Граждански съвет към блока.

"Реформаторският блок ще бъде един траен дясноцентристки съюз, който ще се стреми да обедини всички десни партии. Ние сме убедени, че можем да се преборим с олигархията и мафиотското статукво в държавата", заяви Константин Райков. Той даде пример с последния напуснал ГЕРБ депутат Светлин Танчев като посочи, че това е поредно доказателство за задкулисни игри и мафиотизация.

"Реформаторският блок не кандидатства единствено за управлението на страната. Ние не просто искаме доверие, а даваме ясни заявки защо искаме това. Ситуацията в парламента бързо дава ориентация защо искаме всички партии да бъдат различни. Гражданският съвет е ключът това да се случи предварително. Само обществото, което не е изчерпано чрез партиите, може да ги връща по този път, по който трябва да вървят", заяви Меглена Кунева.

Колегата й от Синьо единство д-р Ваньо Шарков пък коментира, че в България парламентаризмът и парламентарният дух са изчерпани. "Няма дебати, нито аргументи. Няма битка на мотиви, а само язвителни забележки и подхвърляния. Надпреварват се кой ще каже по-грозна дума на опонента си. Този парламент може да гласува всяка глупост, спусната от политическите централи", заяви Шарков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе