Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Реформаторите остават във властта

Реформаторите остават във властта

Лидерите на Реформаторски блок (РБ) се събраха на извънредно заседание, за да вземат решение за своето бъдеще- дали да останат в управляващата коалиция или да последват Радан Кънев в опозиция. След 2 часа умуване решението, с което излязоха, не даде отговор на нито един въпрос.

РБ потвърждава участието си в управляващата коалиция, но ДСБ запазва вече изразената си позиция. Реформаторите декларираха, че са обезпокоени от забавените реформи и от днес започват преговори с ГЕРБ за актуализация на коалиционното споразумение, в което да има ясни срокове за изпълнението им. Те потвърждават доверието към своите министри.

Радан Кънев не присъства на прочитането на официалната позиция на РБ. Той напусна сам и преди всички. Позицията бе изразена от Найден Зеленогорски, Меглена Кунева, Николай Ненчев, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов.

Ето и целия текст на декларацията, с която излязоха РБ след заседанието:

1.Реформаторският блок потвърждава участието си в управляващата коалиция. ДСБ запазва вече изразената си позиция.

2.Обезпокоени сме от липсата на единодействие в рамките на управляващата коалиция по знакови реформаторски политики, като съдебната реформа и антикорупционното законодателство.

3.Още днес започваме разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото от началото на управлението и за актуализация на коалиционното споразумение, с ясен времеви график за неговото изпълнение.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе