Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Премиерът разпореди да се спре решението за плажа Силистар

Премиерът разпореди да се спре решението за плажа Силистар

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет в Царево във връзка с казуса „Силистар".

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация. Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжна прокуратура.

Преди няколко дни премиерът Борисов в качеството си на лидер на партия ГЕРБ разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев да не изпълнява решението по казуса „Силистар".

От БСП заявиха, че подобно спиране на решение е в правомощията на областния управител, но не и на кмета. На специален брифинг кметът на Царево обясни, че в решението на Общинския съвет не става дума за застрояване на терен около „Силистар", а за узаконяване и решаване на проблема с пътя до плажа.

По-рано от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас съобщиха, че одобреният от Общинския съвет в Царево подробен устройствен план в местността "Силистар" противоречи на Закона за устройството на територията, защото не е преминал през оценка за въздействието върху околната среда и през класификация на възможното замърсяване.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе