Извънредни новини

Райън Гигс бил мениджър в сянка на "Ман Юнайтед"

Райън Гигс бил мениджър в сянка на

"Манчестър Юнайтед" изигра най-силния си мач за сезона, но въпреки това се задоволи само с 0:0 като домакин на "Челси". Съдбата на Луис ван Гаалобаче , която се решаваше от крайния изход, е все така под въпрос, а за капак промененото лице на отбора беше свързано с неговия помощник Райън Гигс. Изглежда, сякаш уелсецът вече е поел "Манчестър Юнайтед", заяви коментаторът Джейми Карагър след 0:0 с "Челси" на "Олд Трафорд". "Ако не бях чел пресата от последните 48 часа и бях седнал директно да гледам мача, щях да помисля, че това е първият двубой на Гигс начело на "Юнайтед", обясни той. - Не казвам, че тактиката срещу "Челси" е негова заслуга, но това определено не беше типичното представяне на отбора, откакто Ван Гаал го води. Сякаш това беше предишният "Юнайтед", който атакуваше и пресираше."

Според турския сайт "a24.com" обаче, Гигс е желан и от "Анталияспор". Клубът, който е в средата на таблицата, има амбициозен президент в лицето на Гюлтекин Генчер. Неговата цел е да възроди отбора, а преди време той дори обяви, че е готов да привлече Лионел Меси, ако се наложи.

Желязното лале се
връща в Холандия

Луис ван Гаал получи спасително предложение, в случай че бъде уволнен от "Манчестър Юнайтед" и остане без работа. Селекционерът на Холандия Дани Блинд, който е и баща на крилото на Червените дяволи Дейли Блинд, заяви, че Желязното лале е идеалният вариант за технически директор на националния отбор. "С Ван Гаал бих могъл да постигна много неща", заяви Блинд за "Алгемеен Дагблад". - "Не знам дали това ще стане факт, но неотдавна четох изказването на директора на холандската федерация Берт ван Ооствийн за необходимостта да се назначи технически директор. Въпросът е какви ще са му функциите. В клубаИ Моуриньо ще се озори с този отбор

И Моуриньо ще се озори с този отбор

КРИС ВОУКС, "GOAL.COM"

Това равенство не е провал, който категорично да разпише заповедта за уволнение на Луис ван Гаал на "Олд Трафорд", но не е и успех, който да възвърне надеждите в неговия кретащ отбор. В замяна на това 0:0 с "Челси" красноречиво показа проблемите, с които всеки мениджър би се сблъскал в Театъра на мечтите точно сега. Поредицата от 4 загуби и общо 7 за сезона принудиха Ван Гаал да заяви, че може да си тръгне преди Ед Ууудуърд и ръководството на "Юнайтед" да го уволнят и той отчаяно се нуждаеше от трите точки в понеделник вечерта, когато отборът излезе с нови лица в атака и принуди "Челси" да се дръпне назад в началото на мача. Но след взривния старт, когато Хуан Мата и Антони Марсиал разтърсиха гредите, а Уейн Руни изпробва Тибо Куртоа с удар отдалече, в края "Юнайтед" възпроизведе обичайната си за този сезон игра. Вместо да треснат "Челси", което беше напълно постижимо, те показаха всичките си слабости от този сезон. В този мач се предполагаше, че играчите ще покажат как играят за своя мениджър и през първия половин час демонстрираха готовност да се раздадат, но проблемът явно беше, че не им достигат възможностите, за да постигнат целта си. Руни през повечето време беше бледа сянка на миналото величие, което помним, а нападението не буди и капка доверие. То през целия сезон не беше на висота и няма изгледи това скоро да се промени. С всеки пореден мач, в който отборът чупи статистиките с многобройните си пасове, се задълбочават и проблемите пред вратата на съперника.

Който и да бъде начело на "Юнайтед" в следващия мач със "Суонзи" в събота, ще има дяволски много работа за вършене. Независимо дали по-голямата част от нея ще се реализира на тренировъчното игрище, или пък на трансферния пазар през януари, отборът определено се нуждае от сериозни промени, които нямат общо с мениджърската ситуация, в която клубът се оказа.

Поне този път никой не може категорично да обвинява Ван Гаал за липсата на победа. директорът се занимава с привличането на млади футболисти, но във федерацията не е така." Самият Ван Гаал неотдавна заяви, че след "Манчестър Юнайтед" повече няма да работи като треньор

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе