Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Цветанов: БСП и Радев неглижираха успеха ни за Западните Балкани (ОБНОВЕНА)

Цветанов: БСП и Радев неглижираха успеха ни за Западните Балкани (ОБНОВЕНА)

БСП и Радев неглижираха успеха на България за Западните Балкани, постигнат по време на БГ председателството на съвета на Европа. Тази позиция изрази днес във Велинград председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Седмата политическа академия на Жени ГЕРБ „Национално управление и сигурност. Политика на европейска свързаност в контекста на присъединяването на Западните Балкани". Тя се организира съвместно от Жени ГЕРБ, Фондация „Конрад Аденауер" и Сдружение „Граждани за европейско развитие на България".

"По време на Българското председателство на Съвета на ЕС европейското бъдеще на страните от Западните Балкани се върна трайно в дневния ред на Европа след 15-годишно отсъствие. Това не бе успех на Бойко Борисов или ГЕРБ, това бе успех за цяла България. Каква бе оценката на БСП и президента Румен Радев – те неглижираха целия принос на България за осигуряването на европейска перспектива за страните от региона", заяви Цветанов.

„Когато в началото на европредседателството заложихме темата за Западните Балкани като наш основен приоритет, много хора бяха скептични за реализирането на тази амбициозна цел. След като обаче Европа възприе виждането, че тя се нуждае от приобщаването на този регион, темата за Западните Балкани се настани трайно в дневния й ред", обясни Цветанов, като отбеляза, че щом тази тема продължава да бъде актуална в рамките на австрийското председателство и ще бъде сред приоритетите и на румънското – то това значи, че България си е свършила добре работата. Цветан Цветанов подчерта, че България е доказала лидерските си качества и се е превърнала в много сериозен фактор както на Балканите, така и в ЕС.

„Вчерашната среща в Евксиноград е доказателство за думите ми. Бяха направени изключително сериозни послания за по-голяма свързаност между участниците в срещата. Тази свързаност на свой ред означава – повече бизнес, повече туризъм, повече приходи и по-голяма заетост", подчерта той.

Нарочват инакомислещи социалисти за хора на ГЕРБ

„БСП предлагат само скандали, агресия, фалшиви новини, но не и алтернатива. Това не подхожда на една опозиция", коментира още Цветанов. Той изрази учудването си как една партия може да претендира, че е алтернатива при положение, че отсъства от дебатите в Народното събрание, където има възможността да задава своите въпроси и към изпълнителната власт.
„БСП имат тежки вътрешнопартийни проблеми. Вече дори се правят подписки срещу лидера Корнелия Нинова и нейното еднолично управление и афинитет към конфронтацията. Стигна се дотам, че хората с различно мнение в БСП да се нарочват като симпатизанти на ГЕРБ", каза Цветанов.

Победа на евроизборите - трамплин за местните

Целите на ГЕРБ за предстоящите напролет евроизбори представи още Цветан Цветанов пред дамите от ГЕРБ. „Важно е на европейските избори да запазим водещата си позиция и това ще ни помогне за нова победа на местния вот. След победата ни през 2015 г. българските общини се превърнаха в строителни площадки благодарение на европейската солидарност и добрата екипна работа на местната власт със законодателната и изпълнителната", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. Цветан Цветанов сподели, че за него винаги срещите с ЖГЕРБ са много вълнуващи, защото за съвременното общество жените са най-важни. „Вие дарявате живот, пазителки сте на дома и имате способността да взимате най-правилните решения", изтъкна той.

По рано днес, в предаването "Събуди се" на нова тв в отговор на въпроса възможно ли бойкотът на БСП и ДПС да доведе до парламентарна криза, Цветанов заяви, че няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе