Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Продават мелдониум като топъл хляб

Продават мелдониум като топъл хляб

Убивате леката атлетика в Русия, ядоса се Мутко на Себ Коу

Огромният допинг скандал с тенис звездата Мария Шарапова се оказа истинска златна мина за производителите на мелдониум. Лидерът на пазара за този препарат "Grindex" се изфука с небивал интерес към продукта.

"Скандалът не оказа негативно влияние върху нас. Точно обратното - популярността на лекарството се увеличи. Статистиката за месеците март, април и май ще го покажат. Експертите твърдят, че в интернет аптеките всичкият милдрониум е разпродаден", похвали се председателят на латвийската компания Юрис Бундулис пред RNS.

Междувременно стана ясно, че Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF) ще обяви окончателното си решение за бъдещето на руските атлети през май. "На следващия съвет ще вземем окончателно решение дали да им възстановим правата. Разгледахме доклада на руснаците и мога да кажа, че имат прогрес, но той трябва да продължи", разкри президентът на IAAF Себастиан Коу. Новината за забавянето на решението ядоса спортния министър на Русия Виталий Мутко.

"Няколко месеца нашите спортисти ще стоят в неведение. Това ще окаже негативно влияние на тяхната форма и конкурентоспособност. Чистите състезатели ще операт пешкира заради едното нищо. Това е в пълна противоположност с духа и философията на спорта и борбата с допинга. Искате да прекъснете развитието на леката атлетика в Русия и да убиете спорта? Добре, продължавайте", сопна се Мутко, цитиран от "Sports.ru".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе