Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС към президента: Използвайте нашето уравнение

ДПС към президента: Използвайте нашето уравнение

 

Депутатът от ДПС Йордан Цонев се обърна към президента по типичния за Движението иносказателен начин по време на предаването Панорама.

Ние, в ДПС, сме убедени, че когато държавата е в криза, в уравнението на държавата пред скоби трябва да се изнесе съгласието, а в скоби да остане критиката. В нормално време, пред скобите се изнася критиката, обясни Цонев.

Той заяви още, че е имал много критики към Борисов досега, но е факт, че в острата фаза на кризата премиерът се справя много добре.

Цонев каза още, че одобрява мерките на правителството, защото само на 20-тия ден е отложен данъка върху печалбата, готова е формулата за кредитната ваканция, подкрепени са работните места със схемата 60/40. Заемите до 1500 лева са работещ инструмент, защото 5 години няма да се връщат, а следващите 5 години ще се плаща по 25 лева месечно, което е по-малко от вноската за много видове мобилни телефони.

По отношение на ББР той каза, че не е работа на опозицията да се бърка в мениджъмна на държавните банки и предприятия, но припомни, че капиталовата адекватност на тази банка е 30 процента, при 19 процента средно за останалите кредитни институции. Това означава, че банката е изключително стабилна, коментира Цонев.

Той се обърна към богатите с цитат от притчи Соломонови, в които се казва, че който дава на сиромах, дава заем на господ и той ще му се отблатодари за доброто.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе