Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

ДПС не е позволило да не се гласува за "Мобилност"

ДПС не е позволило да не се гласува за "Мобилност"

"За съжаление очакванията са, че днес пакетът "Мобилност" ще бъде гласуван в пленарната зала. Видяхме, че мобилизацията в транспортната комисия от останалите страни, които настояват за този пакет, беше пълна. При тази мобилизация и по-голямата разлика, която се получава, очакваме днес наистина да бъде гласуван. По-притеснителното е тук, че разделението по пакета "Мобилност" е огромно, че текстовете са рестриктивни, както за България, така и за страните от периферията. Освен това те противоречат на основните ценности на ЕС и са в тежък конфликт със свободното движение. Въпреки това виждаме огромен натиск. И днешното гласуване е продиктувано от този инат на големите страни да накажат или да диктуват на малките". Това обяви председателят на транспортната комисия в българския парламент и депутат от ДПС Халил Летифов в интервю за Канал 3 по повод очакваното днес гласуване на пакета "Мобилност" в Европейския парламент.

"Пряко засегнати ще бъдат над 100 хиляди семейства, които са шофьорите и техните близки. Косвено, с всички обслужващи  дейности покрай този бизнес, вероятно числото набъбва наистина до 500 хиляди. Притеснително е и размерите са умопомрачителни”, допълни Летифов.

При предишното гласуване на пакета в пленарната зала само три гласа не достигнаха той да бъде отхвърлен. Именно толкова се оказа, че са и българските евродепутати, които обаче на присъстваха на заседанието. Сред тях бе и избраният от листата на ДПС Неджми Али.

"Позицията на ДПС е ясна и категорична в защита на българския национален интерес и в защита на интереса на българските превозвачи. Това, че някой от колегите не се е явил, това вече е персонална отговорност. Дали има лични или други причини, това не е със санкцията на партията. Партията има категорична позиция и подкрепата е безусловна по този казус. Мога да припомня, че нашият председател Карадайъ е съвносител на решението на Народното събрание, което задължава правителството и всички институции да защитят националния интерес по казуса "Макрон", добави депутатът от ДПС. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе