Извънредни новини

Сър Алекс поздрави Венгер за мач номер 1000

Сър Алекс поздрави Венгер за мач номер 1000

Лондон. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън поздрави Арсен Венгер преди френският спец да изведе Арсенал в своя мач номер 1000 начело на тима. Това ще стане в събота, когато "артилеристите" гостуват на "Стамфорд Бридж" срещу Челси.

Венгер пое лондонския тим на 1 октомври 1996 година. Оттогава "топчиите" имат спечелени три пъти Висшата лига и четири пъти ФА Къп.

На няколко пъти Арсенал е завършвал на 2-о място след Юнайтед, а неведнъж Венгер и сър Алекс са изпадали в словесни битки. Между двамата обаче винаги е имало нужното уважение.

Венгер ще се превърне в едва четвъртия мениджър с 1000 мача начело на своя тим - след сър Мат Бъсби, Дарио Гради и сър Алекс Фъргюсън. Шотландският спец пък побърза да поздрави своя колега за постижението.

"Поздравявам Арсен за този успех", каза Фърги в официално изявление.

"Аз също имам такова постижение и дори не мога да опиша за какво ниво на отдаденост и саможертва става дума. Затова и изпитвам страхотно уважение към това постижение. През годините неведнъж сме се изправяли един срещу друг, може да се каже, че заедно оцеляхме. Уважавали сме и опитите на противника да играе добър футбол. Винаги се наслаждавам на мачовете на Арсенал. Арсенал играе по правилния начин", признава сър Алекс Фъргюсън.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе