Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Посрещат Григор с ключа на Хасково

Посрещат Григор с ключа на Хасково

Хасково. Още при следващото си идване в България Григор Димитров може да получи ключа от родния Хасково. Днес стана ясно, че кметът на града Георги Иванов е внесъл докладна с предложение до общинския съвет за присъждане на почетната титла на 22-годишния спортист.

Съгражданите на именития тенисист от доста време настояват за това и дори бяха стартирали подписка. Те искаха Гришо да стане почетен гражданин още след титлата му на юношеския "Уимбълдън", но тогава бяха отрязани с мотива, че е прекалено малък.

"Неговите постижения са гордост за всеки българин и пример за талантливото младо поколение тенисисти, които се развиват и израстват в нашия град. Достигнатите от Григор Димитров успехи са логичен резултат от неговата упоритост и последователност, показани от най-ранна детска възраст на кортовете в Хасково. Няма съмнение, че неговото бъдеще ще бъде белязано от нови успешни изяви на корта, които по един достоен начин ще се свързват и с името на град Хасково", мотивира предложението си кметът Георги Иванов.

И двата мача - срещу Раонич и Агут, които изведоха Гришо до четвъртфинала в Мелбърн, татко му Димитър гледал по телевизора в родния Хасково. Близки до фамилията издадоха обаче, че още в понеделник по обяд, след като стана ясно че Димитров продължава срещу световния номер 1 Рафаел Надал, баща скочил да прави резервация на полет до Австралия.
99 процента победа за Григор Димитров за мача му срещу Надал, прогнозира шефът на тениса в Хасково Румен Балкански, явно подвластен на тоталната еуфория в южния град.

"Досега Гришо изтърва Надал на два пъти, но вече ще го бие! Убеден съм! Нашето момче е в много добра форма и ни донесе много радост тази седмица. Освен това се вижда, че Надал е преуморен от предходните мачове. Все пак му давам 1 процент възможност за успех, защото Рафа е стара лисица", коментира Балкански. Бизнесменът е прочут с точните си прогнози не само в тениса, но и при футболните двубои.

Чичо Тони: Димитров го чака бляскаво бъдеще

"Димитров е много техничен тенисист, играе умно, oт типа на Федерер е, чака го бляскаво бъдеще и изкачване на върха", коментира Тони Надал, чичо и треньор на Рафа. "Предстои ни сблъсък с добър противник, който може да ни обърка сметките", продължи той. Чичо Тони обаче изрази опасения относно мазолите на лявата ръка на племенника си, от които световният номер 1 се оплакваше в двубоя с Нишикори. "Рафа ще трябва да превърже ръката си заради разранения мазол, което ще намали чувствителността му при ударите, но се надявам това да не му попречи", завърши той.

Гришо аут за "Дейвис", Кутровски се връща

Григор Димитров не беше включен в отбора ни за Купа "Дейвис", който ще играе с Финландия (31 януари - 2 февруари) в Хелзинки. "Всички знаем, че програмата на Гришо Димитров е много натоварена, и напълно го разбираме. Надявам се да мога да разчитам на него за следващия двубой през април", обяви новият капитан Тодор Енев, който смени начело на тима бащата на Димитров - Димитър Господинов.

В отбора се завръща Димитър Кутровски, който изтърпя наказание от 15 месеца за допинг. Правата му бяха възстановени през април миналата година. Останалите са Тихомир Грозданов, Александър Лазов и дебютантът Динко Халачев. Според регламента капитанът може да замени двама тенисисти до 30 януари, когато ще се тегли жребият.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе