Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Премиерът посети средновековен манастирски комплекс в Кърджали

Премиерът посети средновековен манастирски комплекс в Кърджали

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтните дейности по довършването на строителството на средновековния манастирски комплекс "Свети Йоан Предтеча" в Кърджали, съобщи пресслужбата на кабинета. Правителството е отпуснало общо 1 милион лева за строежа на манастира в града - 800 хиляди лева през 2015 г. и 200 хиляди лева през 2017 г., припомниха от министерския съвет.

"Храмът беше само музей, благодарение на вас вече е действащ духовен център", е казал отец Николай при посещението на министър-председателя. Отец Николай е подарил на премиера Бойко Борисов икона на Св. Йоан Предтеча.

"Днес с министър Николай Нанков и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева посетихме българския православен манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча" в Кърджали. Преди 30 г. тук е било могила, покрита с пръст, храмът е бил само музей. За да стане действащ духовен център, държавата отпусна 1 млн. лв. Впечатляващо е как изглежда сега", написа премиерът в официалната си страница във „Фейсбук".

За съжаление, инцидентите със самолети в страната се случват по време на тренировка. Така отговори министър-председателят Бойко Борисов на журналистически въпрос за последните инциденти със самолети в страната, съобщиха от правителствената информационна служба. „Хубаво е някой да поеме вината и да каже- толкова години съм бил шеф на ВВС, сигурно и аз имам вина. Не, само правителството, само Борисов, само министъра", коментира премиерът и допълни, че подобни случаи има и в други държави.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе