Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Община Пловдив посреща Великден с огромен козунак

Община Пловдив посреща Великден с огромен козунак

Ще има и богата програма с много награди

Огромен козунак и богата програма с много награди подготвя за Великден община Пловдив, съобщиха от пресцентъра й. Мероприятията, включени във Великденската програма на общината, която ще се проведе на изградена сцена на площад "Стефан Стамболов", започват с "Великденски чудеса в страната на талантите", с много награди от празнична томбола. Програмата продължава на обяд с "Великденска детска работилничка - Камбанка", с Великденски детски концерт на изпълнители от музикална школа "MUSICA NOVA", игри и тематични детски състезания за "Най-здраво яйце" и "Най-красиво яйце". Предвидени са още различни игри и томбола с награди, осигурени от спонсори.

В 12:30 часа ще започне раздаването на традиционния огромен Великденски козунак, осигурен от местна фирма. Той ще е дълъг 60 метра, съставен от 500 по-малки козунака и ще бъде нареден около фонтана с пеликаните. За приготвянето му ще бъдат използвани 250 кг брашно, захар, стафиди, олио, яйчен меланш и др. В раздаването му ще се включат доброволци от Национален алианс за работа с доброволци (НАРД).

Великденската програма за втория ден на Великден включва концерти на Ансамбъл "Дилянка" и на Духов оркестър - Пловдив, посочват още от общината.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе