Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Петър-Емил Митев: Хаосът ни е гарантиран

Петър-Емил Митев: Хаосът ни е гарантиран

 

Ако Европейският парламент e можел да сменя правителства, то отдавна е щял да смени правителствата на Полша или на Унгария. Ако някой се отклонява от европейската линия, това не е България… Резолюцията не може да предизвика преки политически заключения. Това каза пред БНР политологът проф. Петър-Емил Митев..

Според него подкрепата на ЕНП спрямо ГЕРБ е инвестиция в партията на Бойко Борисов. Изказването на председателя на ЕНП Манфред Вебер в подкрепа на ГЕРБ има много по-голяма тежест от отправените критики. Не само това правителство е виновно за проблемите в нашия вътрешен живот, добави той в предаването „12+3“.

Сегашната политическа криза се отразява не само върху рейтинга на премиера, но и върху този на президента. Имаме опасна делегитимация на институциите. Това вещае опасен път на хаотизация с неясен изход, смята той и добавя, че най-вероятно управляващите ще останат на власт до март.

Има нещо дълбоко смущаващо – на централен площад в София две млади дами правят вуду магия за смъртта на министър-председателя. Това не подобава на цивилизована държава. Започна и очевидна партизация на протеста“, според проф. Митев- Той смята, че е парадоксален факта, че най-много от протеста печели този, който не участва в него - Слави Трифонов.

На тези избори най-вероятно ще се получи един шарен парламент с изключителна трудност да се намерят мостове, които да осигурят политическа стабилност на страната, коментира той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе