Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

За първи път: Партийна конференция онлайн

За първи път: Партийна конференция онлайн

 

Младежката организация на ДПС ще проведе националната си конференция чрез видеоконферентна връзка. Това съобщи 24 родопи, а после и Епицентър, като цитираха лидерът на младежите в партията Илхан Кючюк.

Събитието се очаква да се проведе през ноември, а подготовката вече е в ход. "Не можем да съберем толкова много хора на едно място заради пандемията, затова ще бъдем онлайн. Ще има електронна регистрация, гласуване чрез приложение", разкри лидерът на младежката организация на ДПС.

Това ще бъде първата за България партийна конференция онлайн. Младежкото ДПС е проучило опита на други европейски либерални партии, които вече провеждат форумите си по този начин.

"Искаме да покажем модерно мислене, да заявим, че рано или късно този машинен вот трябва да се случи", подчерта той.

За ДПС е ясно, че трябва да има разяснителна кампания сред техните избиратели, за които сплотеността и личният контакт са водещи и част от традициите. "Заедността като концепция на човешката близост сега се трансформира в контакт с компютъра", коментира Кючюк, който е убеден, че избирателите на ДПС ще приемат и ще свикнат с новите технологии.

През декември по този начин – онлайн, се предвижда да се проведе и отложената през април заради коновируса Национална конференция на ДПС, твърди 24 родопи. Няма обаче официално потвърждение за това от ръководството на Движението.   

Като евродепутат от групата „Обнови Европа“ Кючук коментира и снощния дебат в ЕП като изрази неудовлетворение от дискусията.

"Не беше задълбочен и не засегна най-важните проблеми. Превърна се до голяма степен в партийно-политически сблъсък, а трябваше да бъде дебат за състоянието на българската демокрация. Очаквах много по-задълбочен и смислен разговор по ключовите въпроси и по институционалната несъстоятелност на някои от българските институции", заяви той. 

"Исках да кажа, че България има едно от най-модерните законодателства по отношение на осветляването на медиите, тяхното финансиране и собственици. В закона много ясно е посочено какво подлежи на деклариране в регистъра на Министерството на културата. В интерес на цялото общество е да се знае кои са крайните собствениците на медии и от къде получават финансирането си", посочи още Кючук.

Той обърна внимание и на факта, че ДПС отдава предупреждава, че България не е готова и нямаме ясна идея накъде трябва да водим страната, че не знаем през следващите 5 – 10 години как трябва да изглежда икономиката ни и как обществото ни трябва да изглежда.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе