Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Първан Симеонов: Борисов е много по-уверен

Първан Симеонов: Борисов е много по-уверен

Пет са причините Борисов да изглежда много по-уверен и по-надъхан, заяви социологът Първан Симеонов в предаването Офанзива.  Това са победата на евроизборите, на местния вот, раздялата с Цветан Цветанов, срещата с Тръмп и развитието на иконоиката, която се намира във втория си най-добър период от прехода след подема през 2006-2007 година, каза Симеонов.

На този фон аргументите на Радев са смислени от друга гледна точка, защото когато сме в най-добрия период, трябва да се замислим за наболелите с години социални проблеми, добави той. Според него Радев говори на три езика – демократичен, либерален и опозиционен и е останал единствената личност с висок рейтинг след загубата на Манолова в надпреварата за кмет.

Отварянето на дебата за промени в конституцията издава ново самочувстите на Радев и му отваря вратата към десните, смята Симеонов. От двете страни на Дондуков върви надпревара за това как да отговорят на обществените желания за промяна, добави той.

По повод подготвяните проекти на Манолова и Трифонов, социологът заяви, че зависи как ще се позиционират. Живеем във все по-медийно време, каза той.

БСП удари тавана, те не могат да се отворят към нови публики, защото бидейки толкова радикална партия, тя се затваря. Трябва да може да предлага алтернатива, без да плаши хората, каза социологът. Същото мнение изказа и за градската десница – „те постепенно се превръщат в партия на единствения въпрос“.  ВМРО успя да се наложи като основна сила, Атака мина в опозиция и това не е безобидно, Валери Симеонов получи втори шанс. Въпросът е патриотите да не правят повече грешки, добави Първан Симеонов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе