Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Парламентът гласува оставката на Сидеров

Парламентът гласува оставката на Сидеров

Днес ще се проведе първото заседание на Народното събрание след ваканцията, която депутатите си гласуваха за предизборната кампания за местния вот.

Първа точка в заседанието ще бъде депутатите да гласуват заявлението за напускане на лидера на партия Атака Волен Сидеров. В предизборната кампания по време на пресконференция той подписа оставката си като народен представител, след което я депозира в деловодството на парламента. Сидеров призова и кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки да го последва. Законът дава възможност на подалия заявление за напускане на НС да го оттегли. До момента това не се е случило.

Сидеров беше кандидат за кмет на София, но на първия тур на изборите получи 6 244 гласа, или общо 1.44% от вота в столицата. С този резултат той отпадна от изборната битка за кметския стол в града.

За първи път след предизборната ваканция ще заседават и Комисията по регионална политика и Комисията по икономическа политика и туризъм. Теми на обсъждане и в двете комисии ще са текстове от Закона за корпоративното подоходно облагане.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе