Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Брюксел оцени кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

Брюксел оцени кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

Европейската комисия представи днес оценката си за кандидатурите на държавите от ЕС, които желаят да приемат европейските агенции по лекарствата и банковия надзор след преместването им от Лондон. Преместването се налага заради предстоящото напускане на ЕС от Великобритания.

В оценката за кандидатурата на София за домакинство на агенцията по лекарствата ЕК отбелязва посочените от нашата страна предимства, както и недостатъчност на данните на този етап по някои въпроси. В обобщението на оценката е записано, че предложението например не посочва каква е честотата и продължителността на полетите от и до София. Не е уточнено и какви са възможностите за намиране на работа в българската столица.

Допълва се, че в предложението не са представени план за преместването на агенцията, нито цената, срещу която институцията да използва предоставените помещения. Отчита се липсата на посочени специални условия за цената и осигуряването на необходимата инфраструктура.

ЕК уточни, че днешните оценки не са класация, както и че решението се очаква да бъде взето от Съвета на ЕС. Вероятно гласуването в Съвета ще бъде през ноември.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе